Jan 24, 2011

::Rumah Salji::

Hilang pd hari minggu~busy berjalan-jalan..

Quick trip with Mr Izuan on saturday at Bukit Cerakah Shah Alam..semata-mata nak pi rumah iklim 4 musim ~ four season house

Now rumah iklim 4 musim adalah musim sejuk..

Orang salji dalam rumah iklim bukit cerakah~

suhu 0.7 c..sejukla jugak..huhu..winter will be from december - February..so pada siapa2 nak rs sejuk sila pergi sebelum abis february..

Spring March - may
Summer June - August
Autumn September - November

24 comments:

~ yus ~ said...

0.7 c? Belum sejuk lagi tu atie. Salji biasa tak turun kalau mcm tu punya suhu...Tapi oklah kan.

Seingat akak dulu, kalau tak cecah suhu ngatid, mmg salji tak nak turun...

Teringat juga masa belajar di Shah Alam dulu, dekat je dengan bukit cerakah tu, tapi perginya sekali je kot...hehe

atie said...

@kak yus:0.7c tu mcm nak kekalkan salji yg dieorg dh wat tu..huhu..sejukla bg kami yg masuk pki t-shirt je..hehe..terkejut jap..hehe

saya pun..br hari ni nak pi bukit cerakah..rasa ye sekali ni jelah kot..melainkan nak camping la..hehe

Encik MamaT said...

atie.. buka lagi ka.. igtkan dah tak buka dah.. hehe

atie said...

buka lagi..(^_^)

Nono Fara said...

comelnya!!! tak penah lagi g bukit cerakah ni. :D

atie said...

@nono:ramai jugak photographer kat bukit cerakah waktu atie pergi aritu~

niesz said...

niesz pegi taun lps pon time musim salji gak..sejuk giler kan..rs nk tggu musim bunge la..hehe..

atie said...

hehe..atie mls dh nak pi..sekali je la kot..haha..pasni pi europe terus~kiki

Ujang9897 said...

mak ai..sojoknya...hihi....ada anak best bwk nie

atie said...

@ujang~rasa ye..yg i-city buka rumah salji lagi sejuk kot..-5 c..huhu..tggu ice skating dieorg~

fyna said...

waaaaaa....beshnye....

Misz Sephia said...

waa..dlu pergi bukit cerakah, xde pun mcm ni tp dah bertahun-tahun dulu lah. Hehe..

atie said...

@fyna:xdela bes sgt..tp 3 rggt je..okla~hehe

atie said...

@misz Sephia:eh..rs ye menda ni pun dr atie sekolah rendah dh~hehe

E.d.Y said...

wah..macam bets je..nak pegi la

atie said...

@edy..okla..xdela bes sgt..pi la yg i-city ye~

EIPUL said...

jelesnya haha
aritu kawan aku ada ajak nak pegi, last minute cancel


apa lagi tempat best kat situ ek? =p

Ati Masrif said...

salam atie,

terima kasih yer

atie said...

@eipul:bes la jugak kalau nak beriadah round naik basikal~hehe

atie said...

@ati:sama-sama kak~

me220784 said...

kita pun baru g 3 minggu lepas. mmg sejuk sangat dan cantikkan view dia. murah je masuk 3 hinggit dah rasa suasana seperti di oversea.

atie said...

yup2..puas hati la ngan bayaran 3 rggt tu..

SANDRA AZWAN said...

Pertama kali berkunjung ke bukit cerakah memang best....rumah 4 musim tu pun cool giler......saya pun ade buat entry pasal bukit cerakah....check la....kalau boleh nak pergi lagi..hehe

atie said...

@sandra:mmg best..tp tak best ye, i lupa bw digi cam..yg ada hanya la ipod touch..tu sahajala gambar ye~huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...