Feb 8, 2011

Pemandu biadap!

Maaf jika saya kasar..tapi saya tak boleh dah nak toleransi dengan pemandu yg membahayakan nyawa org lain.

jangan rasa hanya kereta anda sahaja berada di atas jalan raya. bawa kereta sila menggunakan semua peralatan kereta!!!!

cermin pandang belakang, cermin tepi untuk apa?untuk melawa?picit jerawat?
sila ingat..cermin bukan hiasan..cermin digunakan untuk anda prihatin kiri, kanan, depan dan belakang.

signal..jangan lupa..sila melihat cermin dan bagi signal untuk anda masuk ke lorong sebelah..jangan biadap masuk tanpa melihat cermin dan bagi signal..lagi biadap org dah hon pun wat tak tahu je.

dan, dah keluar simpang jangan ikut sedap hati terus nak ke lorong tengah!!

sila buang kereta anda ke dalam laut kalau tak praktik kan apa yg anda belajar waktu pergi ke kelas memandu!

26 comments:

saya_arief said...

jgn kedekut tuk bagi signal..

Encik MamaT said...

atie.. sabar2.. amik lesen terbang kot mereka itu.. atau bila dah lama jadi pemandu terasa diri itu terlalu cekap.. haha...

kadang2 tu geram juga.. signal tu tak reti nak guna... main masuk je... sesuka hati tukar lorong.. sesuka hati je belok.. hmmm

atie said...

@saya_arief:tgn tu cacat agaknya..tak sampai nak petik signal tu..

atie said...

@encik mamat:mcm mana leh sabar kalau tiba kite dah hampir ngan kereta die tbe2 nak masuk depan kita..tak tgk tepi ke...alert la..dh byk kali tau kena mcm ni..baik pemandu perempuan mahupun lelaki..semua tak reti nak guna cermin dan signal.

Ati Masrif said...

sokoongggg!!!

menciik...
pemandu yg biadap
psl mereka org lain yg susah

^___^ mood senyum hari ni

~ yus ~ said...

marah betul atie ni. Sama2lah kita berhemah di jalan raya. Peringatan utk diri sendiri juga ni..:)

atie said...

@kak ati:mmg benci pun la..kita jaga kereta kite cantik2..tp org lain yg penting diri ni langgar kereta kite plak~

atie said...

@kak yus:marahla..byk kali kena..wlpun jarak tmpt kerja ngan rumah dekat je..tp dekat tu..mcm2 pengalaman ada..yg bw melintas kita..yg motor suka2 cross jalan..yg budak2 basikal tak guna zebra line..haih..mcm2~

:: Zanna :: said...

btol2 mmg sakit ati kan klu berhadapan dgn org yag kedekut bagi signal..huhu~~


n3 baru : Facebook dah kena block!!? :(

:: noremy bte rahmat :: said...

folo & BW..

meh la jenguk belog ai..

salam kenal (^_^)

atie said...

@zanna:sakitla.klu eksiden lg skt hati..beringat sebelum kena~

atie said...

@noremy bte rahmat:terima kasih melawat blog ni~selamat berkenalan~

YanaMIB said...

org mcm ni pakai lesen trbang...xpun lesen kopi O...xpun dorg mmg "sunday drivers"..means seminggu sekali je bwk kete..sbb tu bengap semcm...hinsff oke dah emo nih...full setop! =_=

atie said...

@Yana:siapa2 pun akan emo klu bw kereta mcm jalan tu die sorang je ada..

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

sy rasa depa nie dapat lesen terbang kot huhuhuhh...

btw, sy folo blog ini

niesz said...

niesz pling xsuke bile ade org nk masuk simpng xbg signal..mmg nk kena maki btul la..angin je rase..

Khairul Amry Mohamad Puad said...

marah sungguh atie no...saya pon kalau jumpa driver macam ni rasa nak sound2 jerk. memang buat orang marah. bengong..
saya penunggang motor, marah kalau kereta potong Q. grrrr

Ujang9897 said...

betul2..lain kali lempang jer..

atie said...

@sahromnasrudin:org bw kapal terbang pun lg berhemah membawa kereta dr org mcm ni..Thanks ye!saya dh follow blog saudara~

atie said...

@niesz:mmgla..bukan la kite marah pun nak duduk depan kita..tp bg signal..

atie said...

@khairul amry:mmggla nak sound..nasib dlm kereta..hon pjg je g boleh wat bg sedar skit..jgn ikut sedap hati je bw kereta tu~

atie said...

@ujang:erk..mcm mana nak lempang?kan dlm kereta..tak berasas ni..hahah..

udin said...

haha! sabaq2.. cek paham apa yg cik atie rasa.. pemandu kat Malaysia ni tak tau la nak cakap pa.. main ikut suka ati ja.. tu pasal kerap berlaku accident.. hurm.. bak kata si leman raja lawak 5.. "aku tak paham betoi la!" ;)

BRO_MONDAY said...

miss atie : tengkiu folo blog ai!!!salam pekenalan tau...ok~ stret tu de poin...ai pun kadang² marah jugak kes² camni...tapi nak wat cemana kan? kite beringat, tapi oram lain??? adehhh~

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "1st GA from Dmanja Penawar"
2. New Entry "# Y.E.S dapat PC baru !!! #"

atie said...

@udin:tula..accident..dah accident br nak gelabah..sebelum accident bw kereta mcm tengah berangan..herm.

atie said...

@bro monday:sama2..terima kasih juga follow sini~tula..org lain letak otak kat lutut sebab tu la tak ingt2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...