Feb 11, 2011

Pantai Sepat

Hari ni entry jalan-jalan kuantan yang terakhir...

Pantai Sepat..the only Pantai yang kiteorg suka mandi dari kecik lg..

Tak sibuk macam Pantai Teluk Cempedak , kat sini leh wat aktiviti contoh ye main istana pasir..yeah!

Nak sampai sini pun agak jauh..maybe tak ramai tahu melainkan orang kuantan sahaja.

warna air pantai tak macam air sungai lembing pasir kubur

Istana Pasir yang kiteorg bina dlm setengah jam

sebelum tinggalkan pantai sepat..my niece pijak dulu istana pasir..

34 comments:

~ yus ~ said...

cantik juga istana pasir tu.

Nampak ombaknya mcm kuat juga, betul ke boleh mandi tu?

atie said...

@kak yus:cantik2..kteorg main baldi corak2 anak sedara punye..haha..yup..sbb nak dkt hujan dh time tu..tp mandi selamber je~

...mommy jue... said...

lama tak ke sini.. sya yang orang kuantan nie pun tak ke sana.. hehehe.. balik ktn nanti haruslah cari pantai.. =)

atie said...

@mommy jue:hi..salam kenal!oo..org kuantan!hehe..atie pun dh brape thn tak dtg sni..jalan dh lain tau~huhu

BRO_MONDAY said...

miss atie : ai kalo balik kampum kota bharu, akan gi pantai irama bachok...tapi xde lah sampai nak mandi laut..palim kuat pun lepak minum pekena kopok lekor kat tepi pantai...('',)

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "1st-GiVeaWaY ConTesT From PembaWa WacaNa"
2. New Entry "* Karnival WOW Putrajaya *"
3.New Entry "* Fes Taim ai menam GA!!! *"

Ujang9897 said...

kelakarnya nama pantai..hahahaha


wei rindu pulak nak main pasir2

atie said...

@bro_monday:i tak mandi pun..dh besar2 ni..suka mandi kt pool je..lebih senang nak swimming..aritu kerja ye main pasir je~

atie said...

@ujang:mmg nama pntai tu mcm tu la.. ;p

pi la cari pantai..boleh main pasir~

BRO_MONDAY said...

miss atie : memam ah...x manis dipandang kalo oram besar gi main pasir pantai...tapi ai kalo mari bengong nye, sama gak main jugak!!! koh koh koh

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "1st-GiVeaWaY ConTesT From PembaWa WacaNa"
2. New Entry "* Karnival WOW Putrajaya *"
3.New Entry "* Fes Taim ai menam GA!!! *"

atie said...

@bro monday:hahaha..ala.pantai ni tak ada org..org2 kampung je ada..huhu

ADfeez said...

x pandai la nk buat istana pasir tu... otak selalu x kreatif...:P

atie said...

@AD:ala..beli baldi bercorak istana..boleh la wat istana pasir..hehe

alongv6 said...

boleh letak dlm list bila bercuti nanti.seronok mandi pantai

niesz said...

jln2 lg..waaa...jeles2..ehe..istana tu tuk niesz ek..hehe..

atie said...

@alongv6:tempat yg seronok klu nak khemah or BBQ skali~(^_^)

atie said...

@niesz:hehe..istana tu utk atie la..hehehe

ayie said...

hmmm boleh mandi ye??

atie said...

@ayie:boleh2

d_tieah said...

Best..
Teringin nak buat istana pasir tapi tak kesampaian jek..
Asal pegi pantai, makan+amik gambar..
Tu je lah kot..
Ngee.. :)

Latest entry : Lagi Sambungan 5 Masalah Cinta Terhangat

atie said...

@d_tieah:hehe..ni pun 1st time atie wat..amik anak sedara ye perkakas..kecik2 dl tak berpeluang..haha

Daddy Ziyyad said...

baru tahu ada pantai lain yang boleh dilawati di Kuantan, selain Teluk Cempedak.

best kan main2 tepi pantai..buat istana pasir tu semua...:)

atie said...

@daddy ziyyad:byk la pantai kt kuantan..pantai teluk sisik, pantai selamat, pantaiiii..apa lg ek..tak ingt..hehe..byk pantai sni~

E.d.Y said...

wah...lama tak g pantai...

:: Zanna :: said...

ala nape robohkan cantik la..eheh~`

n3 baru : Kempen Say No VALENTINE!! ^,^

Khairul Amry Mohamad Puad said...

air pantai tu macam mtak bersih jer..hehehe....

sahromnasrudin said...

sy ingat awak nak bina banglo dari Istana Pasir tue hehehehehe

nursha410 said...

sgt jeles hokeyy..

*ni rs nk dok sane balik ni..*

huhuhu...

Ungu said...

istana pasir anda memang cantik. sangat.

kalau saya yang buat, hanya timbun-timbunkan pasir dan cocok daun kering di atas. hmmphh.

atie said...

@edy:kerja awk blog je..mesti la lama tak pergi pantai..hihih..bila nak next GA??

atie said...

@zanna:biasela anak sedara, super excited~

atie said...

@khairul Amry:bersih je..warna pasir yg dibawa ombak tu..

atie said...

@nursha:jom duk kuantan smula..hehe..hihi..tp atie pn tak duk sna..

atie said...

@sahromnasrudin:haha..istana pasir segera ni~~

atie said...

@ungu:ala..kalau saya tak ada peralatan saya timbun pasir jgk..kiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...