Feb 8, 2011

Kurang Ajar!

Arini semua entri nak tajuk marah2..haha..tp kali ni bukan saya yg marah..ada org marah sebab ada Anak Malaysia yang kurang Ajar..hoho..jangan main2 la..

last week..we all OTW ke tempat jualan brg2 peralatan rumah..tapi tutup rupa ye..Chinese New Year..dr jarak 50 meter dah boleh nampak tulisan ni..Marah betul org ni..mungkin dia dah penat melayan kerenah orang yang tak hormat rumah dia..


Mungkin sebab rumah ye di sebelah kedai barangan murah tu..so..jadi sasaran org ramai yg menumpang parking dan lalu lalang di situ buang sampah di depan rumah dia.


Kesimpulan saya..apa perasaan anda kalau org buang sampah merata-rata di depan rumah anda?fahami la die jugak..dia pun anak Malaysia..(^_^)

16 comments:

Khairul Amry Mohamad Puad said...

memang berbaloi la perasaan marah dia tu. kalau aku pon hangin derrr

atie said...

@khairul amry:at first kteorg gelak2 jgk..but then pity to this person la..since rumah die menjadi mangsa..huhu

Encik MamaT said...

walaupun bukan depan rumah kita.. kadang2 panas jugak...

mcm kat umah encik mamat.. kat bawah tu ada la orang jual2 jajan.. budak2 buang sampah merata... geram jugak.. tapi tak sampai ati la nak sound.. bukan sound budak2 tu.. sound jiran tu... sepatutnya sediakan la tong sampah.. dan suruh budak2 tu buang dalam tong sampah...

atie said...

@encik mamat..betul2..bg atie..dh lama kot die duk ctu..since ada kedai tu kt sebelah rumah die..jd huru hara kawasan rumah die..tmpt parking la, buang sampah la..huhu

ShafiqIzwan said...

memang panas. sy penah keje jd tukang sapu. selalu terpikir, diorang ni xde otak ke? x boleh nk buang sampah kt tempat yg betul? si pembuang sampah ni x rasa perasaan yg kena sapu, yg jadi mangsa, memang la dia sedap je membuang ni.

angafey said...

kurang kesedaran sivik or civil?

E.d.Y said...

gambar 2nd tu waja ke wajah?ke kereta waja?huhu

atie said...

@ShafiqIzwan:tula..takde kesedaran..langsung tak ada nilai2 murni..huhu

atie said...

@dayah:entahla..hahah..sivik aku rasa..

atie said...

@edy:haha..tu la lawak ye..tapi tak baik gelak..org marah tu..huhu

saya_arief said...

masing2 kene bertanggungjawab dalam hal ni.jangan buang sampah merata.
:D

atie said...

@saya_arief:mestila kena bertanggungjawab..kedai yg kt sebelah rumah die pun patut mengambil langkah menjaga kebersihan..huhu

niesz said...

ha..kan..smpai ats tiang pon die tampal..kalau xreti2 bhasa jgk xtau la..

atie said...

@niesz:tula..tinggi letak ye notis ni..dr jauh dah boleh nampak..harap ye semua prihatin la..

Ain Tralala said...

manusia ni,lau benda dilarang,benda 2 r dieorg nak buat.. makin dilarang,makin di buat lah...xtau ka 2 umah orng,bkn tempat pembuangan sampah..

atie said...

@ain:org mcm tu..kalau kte buang smpah depan rumah die..die melenting plak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...