Feb 18, 2011

Kawan dengan musuh

semalam ada orang tanya saya..

"pernah tak bila tgk seseorang tu anda rasa tak suka sgt dengan org tu wlpun org tu tak kacau awk pun dan orang tu tau anda tak suka dia"

saya pernah tak suka orang..tapi orang tak tahu yg saya tak suka orang tu..

saya pasti..semua org ada perasaan masing-masing..bila melihat seseorang..anda akan rs tak suka..padahal dia tak buat kacau ngan korang..malah saya tahu..mungkin ada orang yg pernah tgk saya n tak suka saya..haha

andai orang yg anda dalam diam tak suka tu..nak berkawan dengan anda, pilihan mana yg anda pilih?nak berkawan atau tidak?saya pilih..berkawan wlpun dlm hati

"gila ke die ni nak berkawan dengan aku"haha

selalu ye dalam proses berkawan tu pandangan anda akan berubah terhadap dia..ada dua kemungkinan:

"org ni baik je..nape la aku benci dia dulu"

atau anda terluka dengan sikap dia

"Menyesal ye la aku berkawan dengan dia ni"

dua hari lepas saya mengalami perasaan kedua..erm..so..saya jd double membenci pd dia..

saya tak boleh mengatakan saya menyesal memilih berkawan dengan dia dan saya juga tak boleh kata saya tak menyesal berkawan dengan dia..huhu..


skang ni..saya tak memilih utk bermusuh..kerana dengan bermusuh, hati saya lebih cepat dikawal nafsu yg membara..saya lebih memilih utk kembali pd asalnya..seperti sebelumnya sewaktu saya tidak mengenalinya..hanya "hi hi n bye bye" sahaja..dengan cara itu..saya tak akan bercakap (mengumpat) tentang dia dan sekaligus mengawal mulut saya dr berperang mulut atau menyakiti hati dia pula..cukuplah hanya saya yg terluka dengan sikap dia.

Sekian! dari orang terluka!Zzzz

weekend ni saya akan hilang lg dr update blog..(^_^')

24 comments:

~ yus ~ said...

akak pun pernah tak suka orang. Tak suka yang tak suka sangat..huhu, tp akak still kawan dengan dia. Macam atie kata tak mahu bermusuh, wlaupun dalam hati ada perasaan tak suka tu...huhu

Ati Masrif said...

kak ati pernah tak suka sgt2
dgn seseorg 1 opis dulu..

mulut dia becok sgt..
pulak time pregnant

bila anak dah besar ..
notis yg dia ni pun becok sgt..haha


Jom baca: MEDAN TANGGA

atie said...

@kak yus:tula..selalu ye kawan je..wlpun benci la nak kwn..huhu..tp kalau terkena skali..jd double benci ni yg lg susah~

atie said...

@kak ati:haha..saya pernah dgr org kata..apa yg kita buat tengah mengandung akan mempengaruhi anak kita..hehe

YanaMIB said...

sy juga pernah merasa yg nombor 2 tu..skrg mmg cerewet glerr pileh kwn..haha~ yela kang dh TERkawan xkn nk putus kwn..dosa kannn..so better pilih btol² siapa yg nk buat kwn tu..boleh? =)

atie said...

@yana:baik kenal hi hi n bye bye je..dr mengenal terlampau rapat dan kita terluka..kalau kenal rapat rupa ye baik sahaja takpela..kalau tak..sedih je rs hati kita~

lalink7 said...

jangan la asik melukakan diri sendiri...apa kata mari melukankan org lain supaya mereka tahu bagaimana peritnya bila terluka..hehe

xsalahkan sesekali menjadi jahat..bukan selalu..jahat bukan bermaksud kejam..hanya utk ingatan bahawa kita ini juga manusia normal di muka bumi ALlah..

=))

BRO_MONDAY said...

miss atie : ai suka berkawan dengan oram coz ai peramah..kawan² ramai kata ai ni baik...adehhh~

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "ENTRY TERGEMPAR !!!"
2.New Entry "SeLaMaT DaTaNG BeNDa BaRu !!!"

Fairus Bin Mamat said...

KITA DUDUK DI DUNIA NI HANYA SEMENTARA.. KITA BUAT BAIK SAJALAH PADA SEMUA ORANG.. SENANG CERITA..

Daddy Ziyyad said...

Hahaha..konsepnya macam "bila tgk muka dia pun, rasa meluat" kan? :)

Daddy Ziyyad said...

Nak tanya ni, berapa monthly charge gym kat concorde tu? operating hours dia mcm mana?

Dan kat mana Kilo Gym tu?

atie said...

@lalink:sekali sekala..atie pun tak terkawal jugak..kerap kali..hati panas je kalau marahkan seseorang..dan mula la ayat2 perli terkeluar dr mulut..tp..harap ye la tak terjadi lg mcm tu~huhu

atie said...

@bro_monday:yup..kena la kwn semua org mcm u kwn sume org..kalau benci..senyap jela..takkan la nak bgtau..aku benci minah yg bernama sekian2..hoho

atie said...

@fairus:yup..lebih baik senyap dngan itu..kita dapat buat yg terbaik utk diri kita mahupun org yg kita benci~

atie said...

@Daddy Ziyyad:yela..kt opis atie ni pun ada sorang yg..kteorg tgk pun meluat..sbb over poyo sgt..haha

erm..nnt i post kt comment entry doc psl gym tu~sng skit doc nak bc~

qemaishak said...

saya pun pernah berkawan rapat tapi kawan mkn kawan..
sekarang ambil langkah awal..berkawan dengan semua orang sama rata & elakkan bergosip mengata org nanti jadi bermusuh.

atie said...

@qema:tula..bila dah terkena baru la kita nak berhati2..tp..mmg btul la..ckp lal sekadar kwn mcm biase je..gosip2 tgglkan jela~

..:: WiRdA ::.. said...

kalau mula2 takde perasaan apa, tp bila dah kawan..dan last2 tgk bayang pun meluat gila...camne? hahahaha

atie said...

@kak wirda:hahah..kes berat tu..kang nnt benci jd syg~kui2

iniialahaku said...

aish..kawan2 pnting taw 4 me..xdak kawan mau mati kebosanan..

atie said...

@iniialahaku:kwn mmg penting..tp kalau kwn ajak mengumpat takde la penting mana..dpn kita mengumpat org ni..belakang kita mengumpat kita..haih~

Qaseh dalia adelia said...

pernah juga tak suka org ...tengok bayang pun rasa macam meluat tapi takdelah smpai nak kutuk2 ... pastu ckp kat diri sendiri nape lah benci sgt kat dia ni pdhl xwat salah pun..huhu n then mula sedar ... maybe kite pun org tak suka...wpun kite xde salah ..tapi kite tak tahu ..kdg2 perbuatan kita nmpak jelik di mata org lain .. n kdg2 org yg benci kat kite sbenarnye nak jd macam kite

Tihara said...

rasa nya semua org pernah alami situasi ni tp kena atasi dgn matang...

:: Zanna :: said...

macam zanna kwn jer tp dlm hati hanya allah jer yg tau..nak buat mana buat x tau jer la..huhu~~


Terkini : sesuai ke??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...