Mar 2, 2011

Human Milk Ice Cream

saya super malas update blog..2 mggu kot..haha

mari bincang pasal isu ini..Aiskrim susu ibu~from news hub~

saya terbaca dr news hub..good site..untuk news hub bahasa click sini mari sama2 like kt Facebook (click sini)~kalau komen anda disukai admin..gift prize akan diberi..dua org kwn saya dah dpt.

siapa nak???angkat tangan~erk..nak muntah~

berbalik pd susu ibu..this news cakap sebelum kite terima penderma susu kita akan cek dulu kesihatan ibu..because some people are really concern kalau ibu tu ada hepatitis B or C ke..atau AIDS ke, sakit2 influenza ke?kan?so kite yg makan pun leh dpt jugak..what i really concern is..what the mother eat until they can produce the milk?menda halal or haram?kalau menda haram..still jatuh hukum halal ke pd aiskrim susu ibu tu?

tapi..dr sudut pandangan saya..whoa..tgk gmbr aiskrim ni pun nak muntah..hahaha..geli laaaaa~

30 comments:

sirzul said...

euuww...maksdnye smua org le beli?de ke org sggp nk beli..*loyatekak*

atie said...

@sizrul:dah dijual dah..semua org boleh la beli kalau sanggup la~eee~ahahaaa

ayie said...

macam menarik je susu tu hehe

qemaishak said...

loya je huhu kalau mkn banyak sampai kenyang kira camne ek jadi bapa ibu susuan kah? halal haram xtau lagi..tau la susu ibu tu yg terbaik tapi jgn salah guna pula

mcam2 la depa kat sana tu hehe

atie said...

@ayie:tak menarik la bg atie..geli

atie said...

@qema:nak kreatif sgt..ni la jadi ye~

BRO_MONDAY said...

miss atie : wow!!! ai laik dis...koh koh koh susu ibu baik untuk kesihatan baby!!! tapi kalo ais krim pulak??? x tau nak cakap apa lah...adeh~

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "AKU MMG GILA TRAFIK ! SO WHAT ??"
2.New Entry "JANGAN pandang camera!!!"
3.New Entry "FUTSAL CPK One FC 1 Mac 2011"

YanaMIB said...

klu eskrim tu dibuat dr vanilla maybe akn terliur..tp bila dibuat dr breast milk?? *pitam!* @_@

tp btol la..kena consider byk perkara nk mkn mende² pelik ni kn =)

~ yus ~ said...

erkk, aiskrim dari susu ibu? macam2 , tp akak tgk pun rasa semacam..huhu

atie said...

@bro monday~mmg la baik utk kesihatan baby..tp baby tak makan aiskrim~huk2

atie said...

@yana:kalau i la..jgn ckp pitam..tak lalu terus nak pandang~

atie said...

@kak yus:atie pun rs semacam je bila tenung tekstur aiskrim tu~erk

Ujang9897 said...

hahahah..

tp tgk sedap tu

atie said...

@ujang:ujang ni..super pelik..haha~jgn tgk rupa ye..sila ingat kandungan ye..haha

Misz Sephia said...

Waa..bagus ni. Inovasi baru utk baby. Kalau ibu diorg x bg susu, leh mkn ice cream..hehe

lalink7 said...

kite pun tekejut bace news nie..macam xpecaye..pepelik kan manusia nie..hehehe =))

ADfeez said...

time baby dlu rilek je minum susu ibu????
ada gak yg besa2 nie pun nk minum susu ibu lg... cemana tu? hahahah :P

Ati Masrif said...

kenapa ni atie...

bila dah lama tak wat n3
mmg jadi malas tau..

rindu dgn kasut comel atie tau

^___~

atie said...

@Misz Sephia:inovasi yg bgs..tp baby takleh mkn aiskrim~

atie said...

@lalink7:org putih la pelik2~haih

atie said...

@AD:baby lain la..kalau dh besar mintak susu ibu..mengade ye~hahah

atie said...

@kak ati:tula..kalau dh sehari tak update..terus jd super malas..huhu

Cikgu Den said...

kreatif bebenor diorang nie. nanti agak2nya boleh ganti santan.hahaha...

miyoko mohamed said...

yerk..ni kalo ikut Islam memang berdosa ar..geli weh..following u..

Encik MamaT said...

atie... adess.. tak tau la .. mcm tak lalu je nak makan... kalo tak tau takpe kot.. hehe.. terbayang2 wajah2 penderma.. hehe

bighagenjo said...

erk, kalau makan aiskrim ni maknanya tale kawin sebanrangan. takot sedara sesusu nanti. haha.

roq said...

ehehehe....ni mesti kes2 teringin nak nenen.....jempot la singgah sini ye :)

Edy Zaidi said...

Please vote for Www.danielzaidi.com in MITBCA2012 : Malaysia International Tourism Photography/Art Blog

Vote for www.eqbalzack.com in DiGi WWWOW Awards 2012 : Blogger of The Year

Thanks guys for your helps...really appreciate it! LOVE U lah..:p

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...