Dec 5, 2010

::Cook at Home::Spaghetti Bolognaise~

arini dinner makan spaghetti kuah merah dan kuah putih..
untuk arini..resepi bolognaise atau kuah merah dulu ye..
Bolognaise
Bahan - Bahan
  1. Bay leave
  2. Olive oil
  3. Italian herb
  4. Bawang besar dikisar
  5. Carrot dikisar
  6. seulas bwg putih dikisar
  7. Sos Prego Traditional
  8. Button Mushroom potong secara kecil-kecil
  9. fillet Ayam yang dikisar
  10. Garam secukup rasa
  11. dan Spaghetti untuk di makan bersama kuah bolognaise
Cara-Cara
  • Panaskan Olive oil secukupnya..jangan terlampau byk..hanya untuk menumis bwg dan carrot
  • Letakkan Bawang besar dan bawang putih yang dah di blend td.tumiskan..
  • Letakkan sehelai daun Bay leaves
  • Letak carrot dan tumiskan
  • tumis sehingga naik bau..
  • Tambahkan Ayam yang dikisar
  • Kacau ayam sehingga masak..hancur2 kan ayam dalam periuk
  • masukkan serbuk Italian herb secukupnya
  • Masukkan Cendawan butang
  • kemudian..letakkan sos prego
  • tambahkan sedikit air untuk mengurangkan kepekatan sos prego td
  • letakkan garam secukup rasa
Siap untuk dihidang!
Spaghetti Bolognaise Siap!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...